mandag 4. oktober 2010

Innlevering

I denne innleveringen skulle vi ta bilder som tok utgangspunkt i 5 ulike kategorier. De 10 beste skulle innleveres, og det aller beste skulle pekes ut.

Kategoriene:
 - Høst
 - Frukt, bær og grønt
 - Dyr
 - Barn som vil være voksne
 - Komposisjon

Jeg har brukt speilreflekskameraet mitt Sony a300 på alle bildene.
de fleste bildene er litt redigert i photoshop. Dette som oftest for å forsterke fargene (Hue/Saturation) og kontrastene. jeg bruker også å redigere lyset litt med levels.


Høst

Bilde 1

Ideen med dette bildet er å få frem fargene i bladene om høsten. mange tenker på høsten som en trist tid, men ser man på dette bildet lyser fargene opp og gjør bildet spennende. Komposisjonen er det ikke så veldig mye å si om på dette bildet. På bildet er det en hekk, og fargene og bladene dominerer og sprer seg over alt. jeg tok bildet om ettermiddagen, så lyset er greit, og får frem fargene i bladene på en fin måte. 

Photoshop har gjort farger varmere og sterkere, og kontraster større. jeg har også brukt noise-median for å gjøre bakgrunnen litt uskarp. 


Bilde 2
Ideen med dette bildet er å få frem det røde bladet som ligger i pytten. Bildet har en spennende skrålinje som skiller pytten og bladet fra det andre. Lyset på bildet er ganske likt som på det forrige, tatt om dagen. Bildet er redigert ved å forsterke fargene og kontrastene, spesielt for å få frem komplementær-kontrasten (rød-grønn) på bladene og busken i bakgrunnen.

Dette er et typisk bilde på hvordan man egentlig ikke skal gjøre det. Bildet blir som regel finest hvis man bruker det gyldne snitt, men har har jeg valgt å plassere bladet som er i fokus på midten - noe jeg her syns fungerer.


Bilde 3


Ideen bak bildet var, som på de forrige, å få frem det flotte ved høsten. Her har jeg tatt utgangspunkt i et spindelvev en tidlig morgen etter en natt med regn. Jeg har brukt det gyldne snitt.

Kontrastene er forsterket og bildet er gjort om til svart-hvitt. Dette fordi jeg ikke likte fargekomposisjonene på det originale bildet, og jeg syns bildet ble finere og litt mer mystisk i svart-hvitt.


Frukt, bær og grønt

Bilde 4Ideen bak dette bildet var å ta bildet av eplene på treet i en uvanlig vinkel. Jeg prøvde også å ta bilde med stor blenderåpning, for å få det fremste eple i fokus og de andre litt uklare. dette gjør at det gyldne snitt kommer godt frem. Jeg liker komposisjonen på bildet mitt, fordi eplene og det grønne utfyller hele bildet uten at det blir forstyrrende. Lyset på bildet er fint, og får frem skyggene og fargene. den røde og grønne fargen skaper igjen komplementær-kontrasten.

Farger og kontraster er forsterket, og lyset er redigert litt. Det også klippet, det vil si at det er et utsnitt i bildet jeg har tatt utgangspunkt i.


Bilde 5Dette bildet står veldig i stil med det forrige. Samme fargene går igjen, og det er samme idé bak bildet. her det derimot mange rognebær i fokus, mens det er en annen grein med bærene som er uklar i bakgrunnen.

Bildet er redigert på samme måte som det forrige.


Dyr

Bilde 6
Ideen bak dette bildet var å ta et bilde av hundene mine Stitch og Smule, med solbriller på, noe som ikke var like lett. solbriller er ikke noe hunder går med til vanlig, så det er en normal reaksjon at de rister de av seg når de får dem på. Bildet jeg omsider klarte å få til ble jeg veldig fornøyd med. Her ligger begge hundene og slapper av i gresset med solbrillene på. Jeg har også her brukt stor blenderåpning for å få effekten av at stitch kom i fokus og Smule ble litt uklar i bakgrunnen. Men selv om Smule ikke er like klar som Stitch, ser man likevel at det er to hunder som ligger ved siden av hverandre. Bildet tok jeg i sommer, så lyset er sterkt og fint, som på en varm sommerdag.

Photoshop gjorde kontrastene på bildet sterkere, og lagde det om til svart-hvit. Hvorfor svart-hvitt? Fordi jeg syns alle fargene på det originale bildet krasjet litt, og det ble mye stiligere uten dem. Jeg har også brukt noise-median på brilleglassene til Stitch, siden det var gjennskinn av andre mennesker her.


Bilde 7
Ideen med dette bildet var å få frem bevegelsen når hundene lekte. Man kan tydelig se at det ikke er stillestand/ro i dette bildet. Begge hundene er ivrig med på leken, og viser både tenner og tunge. Dette bildet er tatt innendørs, så det er vanlige lyspærer som utgjør lyset.

Fargene og kontrastene i bildet er forsterket, og jeg har klippet det litt. På en måte likte jeg hvordan original bildet var, siden det fikk litt rom i stedet for å se ut som motivet er presset sammen. Men jeg syns også at selve bildet ble mer utfylt av at jeg klippet det slik jeg gjorde.


Barn som vil være voksne

Bilde 8
Jeg lurte fælt på hva jeg skulle ta bildet av, og hvordan på denne kategorien. Jeg bladde nylig gjennom noen gamle bilder jeg hadde tatt, og fant dette av min lillesøster. Hun er så fint oppstilt med altfor store oppvaskhansker, og smiler veldig søtt bort til meg. Komposisjonen på bildet var helt grei, men litt klipping i photoshop gjorde seg. Lyset på bildet er av vanlige lyspærer, så helt vanlig innelys - hvis man kan si det.

Som sakt klippet jeg det litt i photoshop, fordi jeg hadde tatt med så mye av omgivelsene at jenta nesten forsvant i alle fargene. Pga. fargene gjorde jeg også alt svart-hvitt utenom henne. jeg har også her prøvd å tenke litt på det gyldne snitt, og derfor ikke plassert henne helt på midten. 


Komposisjon

Bilde 9
Her har jeg brukt et makro objektiv, som jeg fikk låne av en venninne. Jeg har her gått for en typisk bie + blomst komposisjon, som man kan finne hundrevis av på nettet. Jeg liker motivet ganske godt uansett, og jeg prøvde meg på det gyldne snitt igjen. Bildet er tatt i sommer, og lyset er sterkt og klart. 

Hvis man sammenligner det originale bildet med det redigerte, kan man tydelig se at jeg bare har gjort fargene og kontrastene varmere/sterkere.


Bilde 10
Beste foto
Her kommer det siste bildet mitt, og også det jeg har valgt å kalle beste foto. Jeg tenkte at dette bildet også kunne vært plassert under kategorien høst, men valgte å plassere den under komposisjon, fordi jeg liker den veldig godt. Det gyldne snitt er ikke brukt så mye i dette bildet, og jeg har plassert en stein midt i bildet. Jeg vil si hovedfokuset havner på denne steinen og alt rommet den har fram til kameraet. Ideen med bildet var å bruke lang lukkertid for å få bølgene til å se ut som tåke, slik som dette. Men siden jeg ikke hadde stativ, ble dette vanskelig. Så jeg fant meg en av de mange steinene å la kameraet stødig her. Bildet er tatt med lukkertiden 15 sek, og blender f/20. Bølgene ser ikke ut som tåke, men ser heller ikke ut som bølger. Vannet ble heller veldig stilt og klart, med gode refleksjoner fra steinene i vannet og på land.

Jeg valgte å klippe vekk steinene/gresset på land, siden jeg syns dette forstyrret roen i bildet. Ellers forsterket jeg farger og kontraster, og så med en gang hvor mye den blåe fargen markerte seg.

Jeg valgte dette bildet til mitt beste foto fordi jeg syns det er et utrolig fint og behagelig bilde, med en følelse av ro og stillestand. Veldig fornøyd med det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar